Katalog Počet knih: 526

na stránku
  • 175,00 Kč

    Kniha pojednává o rakousko-uherské lodi Zenta a stručně shrnuje na jejím příkladu zánik námořnictva c. a k. monarchie během první světové války i úlohu českých námořníků v něm.

  • 249,00 Kč

    Hlavním tématem knihy je uměle vyvolaný hladomor, který na Ukrajině propukl ve 30. letech minulého století poté, co Sovětský svaz připojil Ukrajinu ke svému území a zavedl zde bolševický režim. Jedním z výsledků bylo i tak zvané „rozkulačení“, tedy zlikvidování soukromého vlastnictví půdy a snaha o vytvoření centralizovaného zemědělství. Na Ukrajině tento...

  • 349,00 Kč

    Během života jsem slyšel řadu informací, které se časem ukázaly jako liché. Některé pro změnu s rozvojem lidského poznání ztratily na aktuálnosti a jiné už neplatí. Nejvíce mě mrzí ty, které znamenají ústup ze slávy českých výrobců. Jiné, zejména ty pozitivní, mě naopak potěšily. Samozřejmě pevně věřím, že informace zde uvedené jsou pravdivé!  PRODEJ...

  • 249,00 Kč

    Základem tématu i děje nové Junkovy knížky jsou pevná a nezpochybnitelná historická fakta.  Líčení alternativního konce Hitlerovy říše je ale fikcí, kterou by si nikdo soudný nikdy nemohl přát a také my ji čtenářům nenutíme. Přesto je možné přijmout tuto autorovu konstrukci jako reálné varování českého čtenáře před hrozbou dnes již zcela nezpochybnitelnou.

  • 229,00 Kč

    Kniha unikátních osobních vzpomínek Václava Junka, bývalého režiséra, dramaturga a producenta ČST a známého spisovatele a publicisty, na setkání s řadou známých osobností kulturního a společenského života.

Zobrazeno 493 – 498 z 526 položek